Regler & forsikring

Når landstreffene står for tur er det viktig at alt er i orden med ditt russekjøretøy! Å bli stoppet av politiet og pålagt bøter fordi man ikke har fulgt foreskrifter kan fort bli en turn-off på russefeiringen.

På Statens Vegvesen sin hjemmeside finner du informasjon om kontroll av russebil (russeoblatordning) og ombygging (Seter og bilbelter, lyd og lys, elektrisk anlegg, strømaggregat, mm). Ved spørsmål om tekniske forhold kan du også ta kontakt med din nærmeste trafikkstasjon (tidligere Biltilsynet).

KJØP AV RUSSEKJØRETØY

  1. Sjekk brønnøysundregisteret om det finnes heftelser på kjøretøyet. En tidligere eier kan ha tatt opp lån med pant i kjøretøyet, og da risikerer du å få med den gamle gjelden «på kjøpet» hvis du ikke passer på!
  2. Sjekk om kjøretøyet har vært til EU-kontroll, har mangellapp eller ubetalte avgifter og finn ut hva omregistreringsavgiften er ved å taste inn REGNR (mellomrom) og registreringssnummeret på kjøretøyet du ønsker å få informasjon om, og send meldingen til telefonnummer 2282. Tjenesten er levert av Statens Vegvesen og prisen er kr. 3,-

Mer om hva som er viktig å huske på ved kjøp av kjøretøy finner du hos Statens Vegvesen.

FORSIKRING

Det finnes egne forsikringer for russebiler, såkalt «russebilforsikring». Et annet alternativ er å forsikre russebilen som «vanlig bil» for noen måneder. Vi anbefaler hver enkelt å ringe til ulike forsikringstilbydere for å finne ut hvem som kan gi den beste prisen. Prisen avhenger av ulike forhold ved bilen, som f.eks. km.stand og totalvekt.

Husk at ansvarsforsikring er påbudt for alle biler. Utover dette er det opp til hver enkelt hva forsikringen skal dekke. Dersom det er lagt mye penger i musikkanlegg bør dette forsikres særskilt, da dette sjeldent kommer med i bilforsikringen. Husk også at alt som ligger løst i bilen og som kan bli stjelt heller ikke er dekket ved de vanligste typene forsikring.